top of page

STOLICE ZA AKTIVNO SJEDENJE

U uredskim rješenjima Wellness office-a ističu se aktivan rad, dinamika kretanja i elementi koji radno mjesto podređuju antropometriji i ergonomiji. Uredske stolice na kojima se gotovo neprekidno sjedi po osam ili više sati, trebaju poticati aktivno i dinamično sjedenje. Takve stolice razvijale su se po uzoru na poznate lopte za vježbanje kojima su zbog praktičnosti dodane noge.

 

Medicinska istraživanja su dokazala, da sjedenje na stolicama s trodimenzionalno gibljivim sjedištima i naslonima za leđa, potiče aktiviranje leđnih i drugih mišića, što kroz relativno kratko vremensko razdoblje dovodi do znatnog smanjenja ili nestanka boli u lumbalnom dijelu kralježnice.

 

Poznate njemačke tvornice uredskih radnih stolica Topstar i Wagner konstruirale su više modela stolica za aktivno sjedenje s ugrađenim Body Balance Tec® (Topstar) ili Dondola® (Wagner) sistemom, koji nude izvrsno uravnoteženu konstrukciju sa zadržanim karakteristikama kvalitetnih uredskih radnih stolica izvrsnih karakteristika.

 

PREDNOSTI uporabe radne stolice s Body Balance Tec® ili Dondola® sistemima

Dinamično sjedenje povećava koncentraciju i motivaciju. Sjedenje zapravo postaje neprimjetno vježbanje i jačanje mišićno-koštanog sistema. Body Balance Tec® ili Dondola® sistem omogućava 3D gibanje sjedala i naslona za leđa. Sjedeći na stolicama s ugrađenim Body Balance Tec® ili Dondola® sistemom, poduzimamo preventivne i terapeutske mjere za održavanje zdravog mišićno-koštanog sistema.

 

Kako djeluje Body Balance Tec® ili Dondola®?

• sjedalo i naslon prate Vaše gibanje tako da sjedite u idealnom položaju

• stalno potiče gibanje te jača leđne mišiće, koji ostaju gipki te s lakoćom podupiru kralježnicu

• garantira neograničen stupanj slobode gibanja

• potiče cirkulaciju krvi

• čuva mentalnu vitalnost

• gibanjem smanjuje podložnost stresu te reducira bolesti kralježnice i mišića

• korisnik se ne umara dugotrajnim sjedenjem već se osjeća svježe i produktivno

bottom of page