top of page
EN

NOVOSTI

inkea je od sada dizzconcept

 

Ime svoga izvoznog brenda službeno smo pretvorili u ime tvrtke. Smatramo da novo ime bolje opisuje nas, ono što radimo i čemu težimo. I dalje smo u istom sastavu i na istom mjestu, i dalje ćemo dizajnirati i proizvoditi namještaj i Vaše interijere činiti lijepima i zanimljivima.

Nova nagrada i sajam u Kölnu

 

I ovu godinu ćemo svoje proizvode pokazati na jednom od najvećih svjetskih sajmova namještaja i opreme za interijer IMM 2016, u Kölnu u Njemačkoj. Prošlogodišnju uspješnicu, Pop-up kuhinju PIA, pokazat ćemo u novom ruhu, ljepšu i bolju, a uz nju ćemo pokazati i novi proizvod, modularni sistem za odlaganje LIND.

 

LIND je, kao uvod u predstavljanje na sajmu, nagrađen nagradom za dizajn - Iconic Award 2016, Selection. Ovaj uspjeh još je jedan pokazatelj kvalitete našeg rada i sposobnosti da stojimo uz bok velikim svjetskim dizajnerskim imenima.

Darko Špiljarić osvojio nagradu Plava vjeverica

 

Na poslovnoj konferenciji 7. dana kreativnog biznisa održanoj u Studenom 2015. godine u Zagrebu, Darko Špiljarić osvojio je nagradu Plava vjeverica za posebnu kreativnost malog poduzetnika.

 

 

Dovršen studio za NovaTV

 

Izradili smo atraktivni novi studio i redakciju za informativni program NovaTV. Otvorenje se poklopilo s proslavom  petnaest godišnjice ove popularne televizije.

 

 

Nastup na Danu D

 

INkea se ove godine predstavila na šestom izdanju Dana D koji se održava od 03. do 05. srpnja 2015 u kompleksu bivše vojne bolnice u Vlaškoj ulici u Zagrebu stolićem Ab Ovo.

 

Stolić je nastao kao plod suradnje s arhitektonsko-dizajnerskim studiom Armano Linta.

Promocija i prodaja proizvoda, za kojeg se očekuje veliko zanimanje, bit će putem web stranica Archiproducta – mjestu dobroznanom svim profesionalcima i ljubiteljima čistog dizajna, i to u okviru često pregledavanog Dizzconcepta, pod čijim imenom svoje proizvode izlaže i nudi INkea.

 

 

Interior Innovation Award - Best of Best

 

U selekciji od nekoliko stotina proizvoda iz cijeloga svijeta, kuhinja PIA je krajem prošle godine odabrana u užu Winner selekciju od 100 proizvoda.

 

U konačnom ocjenjivanju prije početka jednog od najvećih sajmova namještaja u svijetu - IMM Koln, Njemačka, PIA je odabrana i u Best of Best selekciju od 15 proizvoda čime je stala uz bok najvećim i najpoznatijim svjetskim proizvođačima dizajnerskog namještaja i postala prvi hrvatski brend sa tim priznanjem. 

Europska nagrada za dizajn kuhinje PIA

 

Nakon uspješnog predstavljanja na domaćem tržištu, PIA će u siječnju 2015. biti prikazana na međunarodnom sajmu namještaja IMM u Kolnu, u segmentu LivingKitchen.

 

Kao uvod u izlaganje, PIA je proglašena dobitnikom ugledne europske plakete Interior Innovation Award -  Winner 2015, koju dodjeljuje German Design Council. Ova nagrada najvišeg renomea ističe prvoklasna dostignuća u svim segmentima oblikovanja interijera, te postavlja pouzdane standarde diferenciranja tvrtki na tržitu, kao i vodič korisnicima u odabiru najboljih partnera. Velik ugled koji uživa German Design Council odraz je stručnosti i objektivnosti ekspertize u dizajnu, promocije tržišno usmjerenih inovacija i priznatih zasluga da se u njemačkom društvu afirmira i dokaže nazor da je dizajn jedan od kritičnih činitelja gospodarskog razvoja.

Zlatna medalja i Zlatna plaketa Mobil optimum za oblikovanje 'pametne' kuhinje PIA

 

Posebno zanimanje posjetitelja na ovogodišnjem sajmu Ambienta bilo je za inovativni koncept kuhinje za male prostore. Na 1,5 m2 smješteni su svi sadržaji klasičnih kuhinja veličine 3,6 metara. Kuhinja PIA osim uobičajenih kućanskih aparata ima i televizor integriran u vrata. Kuhinja se, naime, u dva poteza pretvori u ormar. Namijenjena je mladim 'graditeljima karijera' kao njihov prvi izbor u prvom stanu, a zamišljena je i kao nezaobilazna oprema u prestižnim apartmanima u kojima gost osim u skladu prirode uživa i u skladu modernog interijera.

 

Ocjenjivački sud u sastavu prof. dr. sc. Ivica Grbac, predsjednik, prof. dr. sc. Andrija Bogner, doc. dr. sc. Ivica Župčić, mr. sc. Dragutin Maras, dr. sc. Danijela Domljan, magistar dizajna, ocijenio je i nagradio inovativno rješenje i oblikovanje 'pametne kuhinje' PIA, koju je dizajnirao Darko Špiljarić, Zlatnom medaljom i Zlatnom plaketom Mobil optimum 2014.

Nagrada za dizajn DA za rješenje stola LIR

 

Prvi puta ove godine na sajmu AMBIENTA predstavljamo izdvojeni segment sajma DIZAJN u paviljonu 7. AMBIENTA DIZAJN je promotivna platforma namijenjena predstavljanju radova i ideja kako mladih tako i profesionalnih dizajnera - autora dizajnerskih proizvoda koji uključuju namještaj, rasvjetu i opremu za unutarnje i vanjsko uređenje privatnih i javnih prostora.

 

Nagradu DA! 2014, za iznimna dizajn rješenja u području namještaja i opreme za uređenje prostora, dodjelio je Ocjenjivački sud u sastavu Ada Kezić mag. dizajna, prof. Mladen Orešić i Damjan Geber dipl.ing.arh.. Jedan od nagrađenih je i Darko Špiljarić, arhitekt i dizajner, direktor tvrtke Inkea za dizajn rješenje stola LIR koji je bio izložen u okviru izložbe dizajna Zajednice za industrijski dizajn na Ambienti 2014.

Izložba ZzID 2014

 

U Centru  za dizajn Hrvatske gospodarske komore  20.05.2014 otvorena je  izložba ZzID 2014. Prikazani su radovi  produkt  dizajnera nastalih u proteklih godinu dana.   INkea  se predstavila s novim radom Darka Špiljarića  komodom   dr.zak.  Izložba se može razgledati do 27.06.2014. u prostorijama Centra za dizajn HGK, Draškovićeva 45, Zagreb

Tjedan dizajna u Laubi

 

Tjedan dizajna održava se od 23. do 27. 04.2014.g. u prostorima  Laube u Zagrebu . Izložba  je to kreativnih industrija s ovih područja i  prilika za dijalog između dizajnera  i privrednika.   INkea je za izložbu pripremila eksponate iz  programa  LIR koja ima potencijal traženog proizvoda. 

Retrospektiva ZzID 2009-2013

 

U okviru manifestacije NOĆ MUZEJA 2014 u Centru za dizajn HGK 31. je siječnja svečano otvorena izložba radova članova Zajednice za industrijski dizajn (ZzID) nastalih u razdoblju od 2009. do 2013. godine. Izložba je otvorena od 31. siječnja do 28. veljače.Od naših radova, na izložbi su predstavljeni ZIZ polica i lampa LIR.LUCA.XS (dizan Darko Špiljarić), te komoda LING (dizajn Ines Stošić).

Sajam namještaja IMM u Kölnu

 

U Kolnu je upravo završio Međunarodni sajam namještaja ''IMM Cologne 2014'' koji, do sada se pokazalo, diktira trendove za predstojeću godinu. Brojnim izlagačima se pridružio i određeni broj hrvatskih proizvođača, a njihov nastup je organizirala Hrvatska gospodarska komora. DIN, IO design, Lapibus, Inkea, Efektiv, Malagić, Sportex, Drvni klaster SZH i Cunae su u suradnji s domaćim dizajnerima osmislili i prikazali niz proizvoda visoke kvalitete i oblikovne vrijednosti. Inkea je izložila ranije nagrađivanu seriju proizvoda LIR čije je oblikovanje i ekološki materijal od kojeg je izrađena i ovaj put privukao pozornost posjetitelja.Početkom veljače LIR serija će biti izložena i na sajmu namještaja u Stockholmu.

Sajam AMBIENT, Ljubljana

 

Od 1. do 6. listopada smo godine izlagali na sajmu Ambient Ljubljana 2013. Sa zadovoljstvom Vas možemo informirati da je međunarodni žiri naš nosač televizora LIR.A, dizajn Darko Špiljarić, uvrstio u TOP 10 proizvoda izloženih na sajmu namještaja.

 

Izložba ZzID 2013

 

Do 11. listopada u prostoru Centra za dizajn u Draškovićevoj 45, možete razgledati četvrtu po redu izložbu Zajednice za industrijski dizajn ZzID 2013, na kojoj je izložena naša komoda PAXX, dizajn Ines Stošić.LIR.A i PAXX možete pogledati i na izložbenom prostoru Zajednice za industrijski dizajn na skorom sajmu namještaja Ambienta koji će se održati od 16. do 20. listopada na Zagrebačkom velesajmu.

Inkea na Produkteci

 

Produkteka je zamišljena kao mjesto redovitog okupljanja dizajnera, proizvođača, distributera i inovatora, dakle svih onih koji mogu doprinijeti razvoju produkt dizajna u Hrvatskoj. Cilj je uspostavljanje kreativne komunikacije među svima onima koji sudjeluju u procesu stvaranja novih proizvoda i time doprinose jačanju hrvatskog gospodarstva. Ovu vrijednu akciju potakla je tvrtka Scuderia iz Zagreba u suradnji s Centrom za dizajn HGK, udrugom Boonica i Boonar studijem. Prvi sastanak Produkteke održan je u 14.02.2013. u prostorijama Centra za dizajn. U kreativnoj i poticajnoj atmosferi o svojim iskustvima te prijedlozima za poticanje razvoja proizvodnje hrvatskih proizvoda otvoreno su govorili i dijelili svoja iskustva s ostalima predstavnici tvrtki Kvadra, Kenda, Inker, Topomatika, Evolve, PandoPad i Inkea, kao i hrvatski dizajneri koji iza sebe imaju dizajnirane proizvode koji imaju svoj život u svakodnevnoj upotrebi, kao Ada Kezić, Mario Furčić, Nikolina Jelić, Zoran Šunjić, Ksenija Jurinec, Maša Vukmanović, Alan Tvico, Carmen Mikuš, Tomislav Veltruski, Ana Banić Gottlicher, Ines Pašić.Sljedeća Produkteka održat će se ponovo za tri mjeseca. Izgleda da hrvatski namještaj i opremanje interijera imaju svijetlu budućnost.

Sky Office predvorje

 

Opremanje ulaznog prostora Sky Office-aUskoro se otvara SKY OFFICE, ekskluzivan i reprezentativan poslovni kompleks u zapadnom dijelu grada. Stručnom timu INkea povjereno je osmišljavanje interijera ulaznog prostora te realizacija prijemnog pulta. Prostorom dominira pult je od bijelog kerrocka, a cjelokupni prostor u potpunosti korespondira sa prozračnošću staklene fasade objekta.

Opremili smo još jednu ZABA poslovnicu

 

Zagrebačka banka početkom godine završila je preuređenja interijera poslovnice u Ilici 38 u Zagrebu. INkea kao strateški partner ZABE bila je izvođač zahtjevne interijerske opreme. Crno –bijela kombinacija interijera u visokom sjaju, sa zanimljivim detaljima odlično se uklopila u prostor koji je zaštićeni spomenik kulture.

Opremili smo izložbeni stan u centru Črnomerec

 

U novom poslovno-stambenom kompleksu Centar Črnomerec kompletno smo opremili ogledni stan, još jedno mjesto gdje možete doći i uvjeriti se u kvalitetu i suvremenost našeg namještaja.

bottom of page